Taksim Platformu Üyesi Cem Tüzün, Gezi Parkı eylemlerinde polisin görevlilerinin kötüye kullandığı iddia ederek haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Taksim Platformu Üyesi Cem Tüzün, yapacakları suç duyurusu öncesi Taksim Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı Eylemleri süresince kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandıklarını iddia eden Tüzün, "Büyükşehir Belediyesi ve mütaahit firma tarafından Taksim Gezi Parkı’na yapılan hukuk dışı bir mücadeleyle başlayan çeşitli olaylar Türkiye’yi yangın yerine çevirdi. Çok sayıda yurttaşımız yaralandı. 4 yurttaşımız, 1’i polis memuru olmak üzere yaşamını kaybetti. Haftalardır işyerlerinde kazançlarını elde edemeyen, rızkını karşılayamayan insanlar var. Birkaç gündür resmi olarak ilan edilmemiş olağanüstü sıkı yönetim yaşıyoruz. Bütün bu olayların başlangıcıyla ilgili bu toplumsal barışı dinamitleyen hukukun çiğnenmesine yol açan, yurttaşlarla polis şiddetini karşı karşıya getiren kamu görevlilerine ve onların bu işlerine alet olan yüklenici firma hakkında bir suç duyurusu hazırladık‘’ şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylarda suç ve suçluların cezalandırılmasını gerektiğini ifade eden Tüzün, "Yasa dışı bir inşaatı koruyan emniyet görevlileri, resmi ve sivil giyimli kolluk ve zabıta güçleri, bu süreci bir bütün olarak kurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Valiliği hakkında gereken yasal işlemlerin başlatılması ve haklarında ceza davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim" diye konuştu.