Adana’da polisin düzenlediği üç farklı operasyonda yaklaşık 1 ton esrar ele geçirilirken, gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri farklı noktalarda esrar sevkıyatı yapılacağı bilgisini alarak operasyon için düğmeye bastı. İlk operasyon İncirlik Park Alanı’na yapıldı. Durdurulan saman yüklü bir kamyonda yapılan aramada 390 kilo esrar ele geçirilirken, araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. Polis, D-400 karayolunda yaptığı operasyonda ise tuğla yüklü bir kamyonda tuğlalar arasına saklanmış 500 kilo esrar ele geçirdi. Güvenlik güçlerinin yine D-400 karayolunda yaptığı üçüncü operasyonda bir otomobilde 110 kilo esrar ele geçirildi. Özel eğitimli narkotik köpeği esrar bulunan kamyonlara yaklaşınca tepki vererek esrarların bulunmasını sağladı.
Polis operasyonlarda ele geçirilen yaklaşık 1 ton esrara el koyarken, 6 zanlıyı da gözaltına aldı. Zanlılar M.G., S.S., T.U., U.D., F.A. ve M.B., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Polisin operasyonları ise saniye saniye görüntülendi.
(İHA)