Mersin’in Erdemli ilçesinde 97, İzmir Çeşme’de ise 47 sığınmacı yakalandı.
Ekiplerin istihbarat sonucu takip ettiği bir balıkçı teknesinin gece saatlerinde insan kaçakçılığında kullanılacağı bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, harekete geçti.
Denizin 5 mil açığında tekneyi durduran Sahil Güvenlik ekibi, 20 kişilik teknede 44’ü çocuk, 17’si kadın olmak üzere toplam 97 Suriyeli sığınmacıyla karşılaştı. Olası bir facianın önüne geçen Sahil Güvenlik ekibi, mültecileri Erdemli Balıkçı Barınağı’na getirdi. Halen balıkçı barınağında olan mültecilerin ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.
Tekne sahibinin ismi açıklanmazken, Suriyeli mültecilerin Güney Kıbrıs Rum tarafına ulaşmak üzere yola çıktıkları belirlendi.

ÇEŞME’DE 47 SIĞINMACI YAKALANDI
Çeşme ilçesinde, göçmenlerin Ağustos ayı ortalarından bu yana giderek yoğunlaşan umuda yolculuk çabaları, denizde alınan yoğun önlemlere karşın sürüyor. Son bir haftada sığınmacıların umuda yolculukları başlamadan biterken, şişme botla denize açılmayı başaran 47 kişilik grup Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Alınan bilgiye göre, sabaha karşı 04.30 sıralarında Dalyan Mahallesi Uç Burun açıklarında yakalanan 46 Suriye ve 1 İran uyruklu sığınmacı, Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme İskelesi’ne getirildi. Sığınmacıların arasında bulunan çok sayıdaki kadın ve çocuk da, Çeşme iskelesindeki brandayla kapatılmış bölüme alındı. Uluslararası Göç Örgütü görevlileri, sığınmacı çocuklara boyama kitabı, boya ve balon dağıtarak, uzun süren işlemlerin tamamlanması sırasında oyalanmalarını sağladı. Görevliler, sığınmacılara su, meyve suyu ve bisküvi bulunan yardım paketlerini de dağıtarak ihtiyaçlarını karşıladı. Sığınmacılar, işlemelerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderileceği öğrenildi.
(İHA)