Adana polisi özel harekat ve çevik kuvvetin de katıldığı 300 polisle, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından sık sık korsan gösterilerin yapıldığı Küçükdikili Mahallesi’nde uygulama yaptı. 
Adana Emniyet Müdürlüğüne atanan Osman Ak, göreve başladıktan sonra asayiş uygulamalarının yanı sıra kentin 5 giriş noktasında geniş kapsamlı uygulama başlattı. Bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının en yoğun olduğu Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Yenibey, Barbaros ve Hürriyet Mahallelerinde de özel harekat, çevik kuvvet ve uyuşturucuyla mücadele ekipleriyle birlikte uygulama yaptıran Ak, daha sonra ekiplere gece yarısı narko terörün yoğun olduğu şehit Erkut Akbay ve Çamlıbel Mahallesi’nde uygulama talimatı verdi. Buraya da giren polisler çok miktarda uyuşturucu ele geçirirken ve aranan şahısları gözaltına aldı.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Emniyet Müdürü Osman Ak, bugün de bölücü terör örgütü yandaşlarının sık sık korsan gösteri yaptığı Küçükdikili Mahallesi’nde uygulama talimatı verdi. Özel harekat, çevik kuvvet, uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadele ve asayiş ekiplerinden oluşan 300 polis Küçükdikili Mahallesi’ne girerken polis uzun namlulu silah ve zırhlı araçlarla güvenlik tedbiri aldı. Polis ekipleri Şehitlik Caddesi üzerinde bulunan bütün iş yerlerinde arama yaptı. Vatandaşların tek tek GBT sorgusu yapılırken kahvehaneye giren polis hem vatandaşlarla sohbet etti hem de sorgu yaptı. Polis, genelde kapkaç, gasp ve cinayet olaylarında kullanılan plakasız motosikletlere de el koydu.
Uygulama sırasında yaklaşık 60 motosiklete el konulurken GBT sorgusu yapılan 21 kişi de aranması olduğu için gözaltına alındı. Polis, caddeden geçen araçları da durdurarak arama yaptı. Aramada bir otomobilin içinden yasaklı olabileceği düşünülen bir gazete çıkınca araç incelenmek üzere polis merkezine çekildi. Bir iş yeri sahibi de polisleri görünce aceleyle dükkanı kapatıp gitmek isterken yakalandı. Kilit kırıldıktan sonra iş yerinde yapılan incelemede dükkanın ruhsatı olmadığı anlaşıldı. Arama yapılan bazı araçlarda sopa çıktı. Polis yaklaşık 2 saat boyunca Küçükdikili Mahallesi’nde uygulama yaptı. 
Polisi gören vatandaşlar ise "İyi ki varsınız, her zaman gelin, sizi Allah başımızdan eksik etmesin" dedi. Adana Emniyet Müdürlüğü’nün uygulamalarının gece gündüz süreceği öğrenildi.
(İHA)