Mersin’de aralarında vali, emniyet mensupları, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin yasa dışı yollarla dinlenmesi iddialarıyla ilgili yakalanarak adliyeye sevk edilen 18 emniyet mensubunun tamamı serbest kaldı.
Edinilen bilgiye göre, yasa dışı dinlemelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 27 emniyet mensubuna yönelik, 28 Ekim sabahı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya’nın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’u, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 18 emniyet mensubu ise, dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerin tamamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kalanlar, adliye çıkışında bekleyen kalabalık tarafından sloganlarla karşılandı. Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci, birilerinin kendilerine zulüm yapmaya çalıştığını belirterek, başlarının dik olduğunu ve hiçbir zaman yanlış yapmadıklarını savundu. Haklarında tutuklama kararı çıkmış olsaydı bile başlarının dik olacağını ifade eden Çengelci, "Hiçbir çekincemiz ve korkumuz yok. Hem ben hem de arkadaşlarımın, yaptığımız hiçbir işte sorunumuz, sıkıntımız, yanlışımız olmadı. Bu bir algı çalışmasıydı, bu kadarı yapıldı. Birileri zulüm yaptı bizim de burada bulunmamız gerekiyormuş, kader dedik geldik" diye konuştu.
İhraç edilen eski istihbarat şube müdürlerinden Ali İhsan Kaya ise, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, hiçbir yanlış yapmadıklarını savundu. Kaya, "Birçoğu ile geçmişte çalıştığımız arkadaşlarımız, bu teşkilatın değerli, çok kaliteli, çok fedakar insanları, vatansever insanları şu an İstanbul’da halen cezaevinde. Onların halini düşündükçe kendi halimize sevinemiyoruz. Teslim olurken bazı şeyleri ifade etmeye çalıştım. Söylenecek çok şey var. Her şeyi bir anda söylemiyoruz. Zamanı gelince daha da söyleyeceğiz. Orada belirttiğim gibi bu sürecin nasıl işlediğini herkes biliyor. Ama yalan haberlerle, gerçek dışı iddialarla bir yere kadar yapılabilir. Yani birileri zulüm yapmaya çalışıyor ama bunu biliyoruz. Şu anda bulunduğumuz halden memnunuz. Çünkü başımız dik, hiçbir yanlış yapmadık. Arkadaşlarım da öyle inanın şu an bizler için bir tutuklama kararı da çıkmış olsa, aynı şekilde davranacaktık. Başımız dik olacaktı. Hiçbir çekincemiz, bir korkumuz yok. Gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum. Yaptığımız işlerden hiç sorunumuz hiçbir sıkıntımız yok. Hiçbir yanlışımız yok" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından serbest kalan emniyetçiler, aileleriyle birlikte adliye binasından ayrıldı.
(İHA)