Suriye'nin Rasulayn ilçesinde sabah başlayan çatışmalar halen devam ediyor. Çatışmalardan etkilenen Ceylanpınar'da bir eve isabet eden mermi odaları geçip banyodaki dolaba saplanırken, ilçe kaymakamı evde inceleme yaptı. Başka bir evin çatısına da mermi isabet ederek hasar verdi.

Suriye'nin Rasulayn kentinde günlerdir devam eden çatışmalar bugün sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Sabah ezanından sonra PYD ile El Nusra arasında başlayan çatışmaların halen devam etmesi, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde tedirginliğe yol açıyor. İlçenin Mevlana Mahallesi'nde bulunan Abdulkadir Bayram'a ait eve de Rasulayn ilçesinden atılan bir tank mermisi isabet etti. Tank mermisi evin dış ve oturma odasının duvarını geçerek banyodaki mutfak dolabına saplandı. Olayda ev sahibinin eşi ve 5 çocuğunu yakınlarının yanına göndermesi sayesinde can kaybı önlendi. O sırada evde bulunan Bayram'ın yeğeni Veysi Bayram ise şarapnel parçasının koluna isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralanan Bayram, ilçe devlet hastanesinde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Yaşadığı şoku üzerinden atamayan Bayram," Bir anda patlama sesini duyduk kolumdan yaralandığımı hissettim. Yaşanan her şey ortada" dedi.

Ev sahibi Bayram ise, "Patlamayla kendimizi mutfağa attık. Yeğenim kolundan yaralandığı söyleyince hastaneye gittik" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM SARI: "TEMENNİMİZ BİR AN ÖNCE BİTMESİ"

Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Musa Sarı da merminin isabet ettiği eve giderek ev sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Sarı, ilçede sınır ötesinde yaşanan olayların bitmesini umut ettiklerini ifade etti. İstenmeyen ve arzu edilmeyen şeylerin yaşandığını vurgulayan Sarı, "Sınır ötesinde de elimizden bir şey gelmiyor. Halkımızı sabırlı olmaya davet ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Temennimiz bir an önce bitmesidir" dedi.

Öte yandan ilçede birçok ev kurşunlar tarafından isabet aldı. Başka bir mermide Yenişehir Mahallesi'ndeki Aziz Bektaş'ın evinin çatısına düştü. Evin damının kısmen çatladığı belirlenirken, Bektaş ailesi evlerini boşalttı. Zor günler geçirdiklerini belirten Bektaş, "Yetkililerin ilgisiz olması bizi üzüyor. Ceylanpınar'ın durumunun ne olacağı ile ilgili bir şeyler söylenmesini istiyoruz. Evimizi kapattık" diye konuştu.

Sabah saatlerinden itibaren Suriye'den atılan mermiler nedeniyle 2 kişi yaralandı. 2 kişi ise baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.