Diyarbakır-Bingöl Karayolunda LPG yüklü tankerin infilak etmesi sonucu alev alan 2 yolcu otobüsü ile 1 hafif ticari araçta yaralı olarak hastaneye kaldırılan 70 kişiden hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a çıktı.
Diyarbakır- Bingöl Karayolu’nun Tuzlaköy mevkiinde 21 Temmuz pazartesi gecesi saat 23.45 sıralarında seyir halinde olan LPG yüklü tankerin devrilip infilak etmesi ve alevlerin yoldan geçen iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari araca sıçradığı kazada ölü sayısı her geçen gün yükseliyor.
70 kişinin yaralandığı faciada İstanbul, Adana ve Erzurum’da tedavileri süren 4 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece feci kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükselirken, 40 kişinin tedavisi ise çeşitli hastanelerde sürüyor.
Facia’da yaşamını yitirenlerin isimleri ise şöyle:
"Önder Ubiç, Ferman Erden, Fikri Tartik, Mehmet Sıddık Yaşar, Şükrü Yıldırım, Ali Ağırbaş, Gülhan Tartik, Haşim Bozova, Yasin Akşit, Mafuz Bulak, Ramazan Basanbaş, Gökhan Pişkin, Mahmut Bayraktar, Ömer Faruk Tartik, Abdullah Ergörmüş, Mehmet Mustafa Altan, Murat Arslan, Nurgül Kırnaz, Yusuf Aziz Doster, Sinan Aluç, Emirhan Kırnaz, Seranur Kırnaz, Mehmet Zeki Bingül, Zülküf Ulaş, Nurullah Nazlı, Orhan Aydın, Aslan Doğan, Zeynep Kılıç, Halil İbrahim Kırmızıkan, Yasin Çalkandır".
(İHA)