Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan ortak tarihi eser operasyonunda paha biçilemeyen 5 bin çeşit tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Malkara İlçesinde N.İ. (45)’nin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekipleri tarihi eserleri ele geçirmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren çalışma sonrasında N.İ.’nin evine operasyon yapıldı. Evde tarihi eserlere ulaşan ekipler, aramaları genişletilerek N.İ'nin iş yerinde de incelemeler gerçekleştirdi. Yapılan aramalar sonrasında N.İ’nin evinde Tunç, Roma, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait Milattan önce 2 bin, milattan sonra ise 2’nci ve 3’ncü yüzyıllara ait 4 bin yıllık paha biçilemeyen, içerisinde testi, çömlek, ilaç havanları, sikke ve değişik dönemlere ait paraların bulunduğu 5 bin çeşit tarihi eser yakalandı.

Olayla ilgili olarak N.İ gözaltına alınırken, yakalanan tarihi eserlerin değerli olanları ayrılarak Tekirdağ Müzeler Müdürlüğüne teslim edildi.