Mersin’in Tarsus ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüsün kanala uçtu. Kazada 9 işçi yaralanırken, kanalda su olmaması olası bir faciayı önledi.
Alınan bilgilere göre, Mersin’in Akdeniz ilçesinde Tarsus’a narenciye toplamaya gelen tarım işçileri akşam olmasıyla 33 ACV 97 plakalı araçla Hüseyin Köse’nin kullandığı midibüsle eve dönüş yoluna geçtiler. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı araç Yunus Emre Mahallesi ile Bahçe Mahallesinin arasından geçen Ulubatlı Hasan Caddesinde arıtma tesisi yakınlarında içinde su bulunmayan DSİ’ye ait sulama kanalına uçtu.
Kanalın içinde sürüklenen midibüsün içinde bulunan 9 işçi yaralanırken, olay yerine çok sayıda 112 Acil Ambulans ve Arama Kurtarma (MER-KUR) ekipleri sevke edildi.
Aracın içinde bulunan yaralılar çevredeki vatandaşların ve görevlilerin çabalarıyla kanalda sedye ile çıkartılarak ambulanslar ile Tarsus’taki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Tedavi altına alınan 9 yaralıdan 2’sinin durumunun ağrı olduğu belirtilirken, diğer yaralıların genel durumlarının iyi olduğu bildirildi. DSİ kanalında su olmaması faciayı önledi.
Kanala uçan midibüs çekçi yardımıyla kanaldan çıkartılırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)