Mersin'in Tarsus ilçesinde polis, 3 ayrı olayın zanlılarını yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Ergenekon Mahallesi'nde bir eve hırsızlık yapmak üzere giren, ev sahibini bıçak dayamak suretiyle etkisiz hale getiren ve ev sahibinin bağırması üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin tespit eden Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu, şüpheli S.A.'yı (33) kullandığı bir adet bıçak ile birlikte yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin 27 Ağustos 2013 tarihinde Anıt Mahallesi ikamet eden bir kadına zorla tecavüz eden ve 70 TL parasını gasp eden şahıs olduğu tespit edildi. Şüpheli S.A. hakkında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildiği Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İkinci olayda ise, Kızılmurat Mahallesinde bulunan bir iş yerinden 100 TL bozuk para, 5 adet 22 ayar 1000 TL değerinde 4 adet altın yüzükleri, 150-200 TL bozuk para ve 7,65 çapında silahın çalınması üzerine Tarsus Asayiş Büro Amirliği ekipleri, konu ile ilgili olarak çalışma başlattı. İş yerinin karşısında bulunan başka bir iş yerine ait kamera kayıtlarını inceleyen polisler, hırsızlık olayının meydana geldiği iş yerine 18-20 yaşlarında üç şüpheli şahısların geldiği ve şahsılardan birisinin elinde çuval olduğu tespit etti. Görüntüleri ve eşkalleri tespit edilen, şüpheli şahısların yapılan incelemelerinde, birisinin H.İ.O. (23), diğerinin V.S. (18) olduğu belirlendi. Her iki şahısta yakalanarak gözaltına alındı. H.İ.O. ve V.S. isimli şahıslar, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer olayda ise, Tarsus Asayiş Büro Amirliği Hırsızlık Ekipleri, 82 Evler Mahallesinde bulunan bir iş yerine, şüpheli bir şahıs tarafından hırsızlık malı olduğu değerlendirilen ve mobilya işlemlerinde kullanılan havalı bir zımba makinesinin satılmak istendiği yönünde bilgiler aldı. Ekipler, yaptıkları çalışmalar sonucu söz konusu iş yerine elinde bulunan 1 adet havalı zımba makinesi satmak isteyen şüpheli M.Y. (29) isimli şahıs yakalandı. Tarsus Asayiş Büro Amirliğine intikal ettirilen M.Y. iş yerine satmak istediği makinenin Bahçe mahallesinde bulunan müşteki M.B. isimli şahısa ait iş yerinden çaldığı tespit edildi. İş yerinden hırsızlık olayı ile ilgili yakalanarak gözaltına alınan M.Y. isimli şüpheli, hakkında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Tarsus Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.