Mersin’in Tarsus ilçesinde bir işyerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Öğretmenler Mahallesi Rasim Dokur Caddesi üzerinde bir iş yerinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışmalarda, olayla ile ilgili temin edilen güvenlik kamera kayıtları incelendi. Yapılan incelemede olayı iki şahsın gerçekleştirdiği, şüpheli şahısların yakalanmamak için yüzlerini bezlerle gizledikleri ve parmak izi bırakmamaları için de ellerine çorap taktıkları görüldü.

Mersin Caddesi İş bankası kavşağında eşkal bilgileri tespit edilen şüphelilerden biri, olayda giydiği tişörtle cadde üzerinde görülerek yakalandı. Şüphelinin daha önceden hakkında hırsızlık suçlarından bir çok kez işlem yapılan M.E.(17) isimli şahıs olduğu belirlendi.

Yakalanan şüphelinin, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği suç ortağı ile birlikte aynı yöntemle yüzlerini gizleyerek ellerine çorap giyerek, Şehit Kerim mahallesinde bir işyerine girmeye çalıştıkları, işyerinin kilidini ve zorladıkları, kıramayınca olay yerinden kaçtıkları kamera kayıtlarında tespit edildi.

Gözaltına alınan M.E. isimli şüpheli hakkında iki ayrı olay ile ilgili gerekli işlemler yapılarak, sevkedildiği adliyede mahkeme tarafından tutuklanıp, cezaevine teslim edildi.