Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli tatil beldesindeki sazlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek evlere yaklaşınca korku dolu anlar yaşandı. Yangın helikopteri, kısa sürede yangını söndürdü.

Edinilen bilgilere göre, Edremit Körfez Belediyeler Birliği (EKBB) bünyesindeki Atık Su Arıtma Tesisi yakınlarında bulunan çöplük alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bataklık ve sazlık arazideki yangına ilk olarak Zeytinli Belediyesi'ne ait itfaiye araçları müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek kontrolden çıkan yangına Edremit, Havran ve Burhaniye ilçe belediyelerinin yanı sıra, Edremit'e bağlı Akçay, Altınoluk, Güre ve Kadıköy beldelerinden de takviye itfaiye ekipleri sevk edildi. Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazözleri de yangına müdahalede bulunurken, kontrol altına alınamayan alana yangın helikopteri çağrıldı. Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’ndan kaldırılan Orman Müdürlüğü’nün söndürme helikopteri de, denizden su alarak alevlere müdahalede bulundu.

Saatler süren yangın, rüzgarın yön değiştirmesinin ardından Zeytinli beldesindeki apartmanlara yaklaştı. İtfaiye ekipleri, yangının binalara yaklaşmaması için yoğun çaba gösterirken, arazinin sazlık ve bataklık olması çalışmaları yavaşlattı. Apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, güvenlik nedeniyle elektrikleri de kesilince korku dolu saatler yaşadı. Yangın devam ederken, kilometrelerce alana kül yağmuru başladı. Rüzgarla birlikte savrulan küller ve duman tatilcilere zor anlar yaşattı. Yangını evlerinin önünden izleyen vatandaşlar, helikopterin çabalarıyla alevlerin kontrol alınmasıyla rahat bir nefes aldı.

Polis ekipleri de söndürme çalışmalarına yardımcı oldu ve itfaiye araçlarının çalışma alanlarını güvenli hale getirdi. Söndürme çalışmalarına zaman zaman bölge sakinleri de yardımcı oldu. İtfaiye ekipleri, sıcak havaya rağmen bölgede soğutma çalışmaları sürdürürken, yangının çıkış nedenini de araştırıyor. Yangında, ortalama 10 hektar sazlık alanın ve onlarca ağacın tamamen yandığı öğrenildi. Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.