Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı köyü Dardanos mevkiindeki bir tatil kampında tüp patlaması meydana geldi. Patlamada, enkaz altında kalan bir kişi yaralandı.

Çınarlı köyünün yazlık bölgesi Dardanos mevkiinde bulunan bir tatil kampında sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Tatil kampında hafta sonu için oda kiralayan bir kişi yaralandı. Sabah saatlerinde patlama sesini duyan diğer kamp sakinleri, kendilerini can havliyle dışarı attı. Berrin Helvacı'nın (52) kaldığı odanın yıkılmış olduğunu gören kamp ve çevre sakinleri hemen odaya girdi. Yıkılan duvarın altında kaldığı görülen Berrin Helvacı, vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarıldı. Vücudunda yanıklar ve ezikler oluşan kadın, çağırılan ambulansla ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan ve vücudunda ikinci derece yanıklar tespit edilen yaralının İstanbul, İzmir veya Bursa’ya sevk edileceği öğrenildi.

Kamp sakinleri patlama anını büyük bir korkuyla anlattı. Hemen yan odada kalan Ayşe Aktuğ, “Biz hafta sonunu geçirmek üzere kampa gelmiştik. Sabah büyük bir patlama duydum. Kaldığım odada üzerime beton parçaları geldi. Sonra kendimi dışarı attım. Yan odada kalan arkadaş da çıktı. Diğer yanımdaki odada kalan Berrin’in olmadığını gördük. Bu sırada oradan inleme sesleri geldiğini duydum. Odaya girdiğimde Berrin’in duvarın altında kaldığını gördüm. Hemen oradan kaldırdık” dedi.

Bir başka kamp sakini Mehmet Çelik ise, “Sabah burada duruyorduk. Çok büyük bir patlama oldu. Bomba atıldı zannettik. Berrin hanım en baştaki odada kalıyormuş. Diğer odalarda kalan 2 kişi dışarıya çıkıp ‘Berrin’ diye bağırmaya başladı. Biz de koştuk. Beton yığını kadının üzerine yıkılmıştı. Hemen 4-5 kişi kaldırdık. Saçlarında yanıklar vardı. Acil servisi aradılar. Dışarı çıkardık. Binada büyük hasar var. Allah’tan o sırada binanın önünden geçen kimse yoktu. Herkesin kurtulmasına sevindik” dedi.