Kayseri’den kiraladıkları arabayla Aydın’ın Didim ilçesinde bir tatil köyünden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 şüpheli, Konya’dan geçerken uygulama yapan polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri’den otomobil kiralayan B.Y. (19), T.B. (32) ve İ.E. (30) tatil bölgeleri Antalya, Aydın, Kuşadası son olarak da Didim’e gittiler. Şüpheliler Didim’in Akbük kasabasında bulunan bir tatil köyündeki boş olan evlerin kapılarını ve pencerelerini kırarak içeri girdi. 3 şüpheli bu şekilde 7 eve girerek 4 LCD televizyon, 1 ütü, 2 güneş gözlüğü, 1 uydu alıcı, 4 fötr şapka ve bazı küçük ev eşyalarını çalarak kayıplara karıştı. Şüpheliler çaldıkları eşyaları ile birlikte otomobille Konya’dan geçerken Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipler Amirliği’ne bağlı birimler tarafından yapılan uygulamada durduruldu. Araçtaki eşyaları gören ekipler, durumdan şüphelenerek şahıslara eşyaları nereden aldıklarını sordu. Şüphelilerin çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis 3 şahsı gözaltına aldı. Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği’ne teslim edilen 3 şüpheli yapılan sorguda eşyaları çaldıklarını itiraf etti.

POLİS, NORVEÇLİ EV SAHİBİNE İNTERNETTEN ULAŞTI

Öte yandan, tatil köyündeki evlerden birinin sahibinin Norveç’te olduğunu tespit eden polis, ev sahibiyle internet yoluyla iletişime geçti. Norveçli olduğu öğrenilen kişiye e-mail gönderen ekipler, evden hırsızlık yapıldığını bildirdi. Norveçli şahsın Didim’deki tatil köyünden ev aldığı ve ülkesindeki yakınlarına kiraladığı öğrenildi. Polis ekipleri, çalıntı eşyaları Aydın Bölge Jandarma ekiplerine teslim etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.