Bursa’da tatile giden aileyi taşıyan otomobile arkadan gelen başka bir otomobilin çarpması sonucu iki araç da takla attı. Kazada 2’si çocuk 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Nilüfer ilçesi Bursa-İzmir otoyolunun çıkışında meydana geldi. Makine mühendisi Özgür Adıyaman ve eşi Evren Göktepe Adıyaman 34 HU 0645 plakalı otomobili ile tatile gitmek için yola çıktı. İkili aracıyla otoyolda ilerlerken, arkadan gelen Murat G. idaresindeki 34 DS 2021 plakalı otomobil onlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki otomobil de takla attı. Yoldan geçen vatandaşlar takla atan otomobillerdeki şahıslara yardım etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri Özgür Adıyaman ve eşi Evren Adıyaman, diğer otomobil sürücüsü Murat G., eşi Alime Reyhan G. (36) ile çocukları Kerem (5) ile Yeşim'i (1) Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hurdaya dönen otomobillerden çıkan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uzmanlar, otobanda aşırı sürat ve şerit ihlaline dikkat edilmesi gerektiğini, yaz mevsiminde kontrollerin arttırıldığını açıkladılar.