Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kimliği belirsiz kişiler, son bir haftada 4 okulu soydu. Hırsızlık olayları nedeniyle maddi zararın yaklaşık 40 bin TL olduğu belirtildi.

İlçe merkezinde bulunan Tatvan Anadolu Lisesi, Tatvan Kız Meslek Lisesi, Tatvan Vakıfbank İlkokulu ve Tatvan İstasyon İlkokulu'na giren hırsızlar, okullarda bulunan bilgisayar, telefon, televizyon, nakit para ve kantin malzemeleri ile birlikte güvenlik kamerası kayıt cihazlarını alarak kayıplara karıştı.

Veliler ve okul idarecileri, ilçede gece saatlerinde elektrik kesintilerinin sık sık meydana gelmesiyle hırsızlara zemin oluştuğunu belirterek olaya tepki gösterirken, hemen hemen her gün okullarda yaşanan hırsızlık olayının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. Okullarda yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polis ekipleri okullara bulunan güvenlik kameralarına ait kayıt cihazlarının da çalınması nedeniyle herhangi bir sonuca ulaşmazken, diğer okullarda sırasıyla yaşanan hırsızlık olayları okul idarecilerini daha da zor durumda bırakıyor.

Okulların kazan dairesi kapılarını zorlayarak ve pencere korkuluklarını kırarak okula giren hırsızlar, okul binası içindeki kapıları da kırıp elektronik eşyaları alarak kayıplara karışıyor. Akşam ve gece saatlerinde okullara giren hırsızlar, müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenler odasını karıştırıp, okul kantinlerine giriyor.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, okullarda yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı yaklaşık 40 bin civarında maddi zarar oluştuğunu belirtti. Bu tür olayların öğrenciler üzerinde büyük bir korkuya neden olduğunu ifade eden Bayar, sözlerine şöyle devam etti: “Son zamanlarda okullarımızda peş peşe yaşanan hırsızlık olaylarında 6 adet laptop bilgisayar, güvenlik kamerası kayıt cihazları, televizyon, kantin malzemeleri ve nakit paralar çalınarak, okullarımızdaki kapı ve pencerelere zarar verilmiştir. Yaklaşık 40 bin lira civarında zarar var. Eğitim yuvalarında yaşanan hırsızlık olayları ilgili makamlara bildirilmiş olup, bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.”

Tatvan Kız Meslek Lisesi’nde kantin işleten Necdet Aslan ise, 400 lira maddi zarar yaşadığını söyledi.

Aynı zamanda kantin işlettiği okulda bir öğrenci velisi olduğunu belirten Aslan, “Gece saatlerinde okulumuzda hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlar okulun arka tarafındaki kazan dairesinin kapı korkuluklarını kırarak içeri girmiş. Okul içindeki kapıları da kıran hırsızlar elektronik cihazları çalarak, kantindeki nakit paraları da alıp kayıplara karışmış. Vatandaşlar ve veliler duruma çok tepkili olup, bir an önce durumun çözülmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar” dedi.

Öte yandan, okullara giren hırsızların, güvenlik kamerası cihazlarını alıp, güvenlik kameralarına zarar vererek arkalarında iz bırakmamaya özen gösterdikleri, bir güvenlik cihazına bağlı iki farklı kameraya yansıyor. Hırsızların gözünden kaçan güvenlik cihazına takılan görüntülerde, okula giren üç hırsız ellerindeki cisimlerle kapıları zorluyor ve güvenlik kameralarına zarar veriyor. Hırsızların kendilerini tamamen kamufle ederek okullara girmeleri ve okul duvarlarına “Ekip ve Sağlam Tayfa” yazılarını yazıp, güvenlik cihazlarını yanlarına alarak kaçmaları ise dikkat çekti.