Tekirdağ’da, öğle saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetini fırtına ile birlikte arttıran yağmur ve zaman zaman yağan dolu nedeniyle yollar göle döndü, araç sürücüleri yolda kaldı.
Tekirdağ merkezde 1 ay içinde üçüncü defa şiddetli bir şekilde yağan yağmur hayatı felç etti. Yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, rögar kapakları taştı, trafikte olan araçlar güçlükle ilerledi. Hayatı durma noktasına getiren yağış ile birlikte yetkili kurumlar tedbirleri aldı. Yolda kalan vatandaşlara ve sıkışan trafiğe polis ekipleri müdahale etti.
Perşembe pazarı esnafı da yağmurdan olumsuz etkilenirken, vatandaşlar alt yapı konusunda isyan etti. Öte yandan yolda yaya olarak bulunan vatandaşlar, apartman boşluklarına ve iş yerlerine sığınmak zorunda kaldı.

MALKARA CADDELERİ GÖLE DÖNDÜ
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle yollar birkaç dakika içinde dereye döndü. Yağışta iş yeri ve evleri su bastı, çok sayıda araç yolda kaldı.
Malkara’yı esir alarak felce uğratan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yolda kalan vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte dahi güçlük çekerken, araçlar yolda kaldı, iş yeri ve evleri su bastı.
Yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ile araç sürücüleri isyan etti. Vatandaşlar yolun karşısına geçmek için mücadele ederken yolda kalan sürücüler araçlarını suyun içinden çıkarmaya uğraştı. Bazı araç sürücüleri araçlarını iterek sudan çıkarmaya çalışırken, bazıları da çekici vasıtasıyla yolda kalan araçlarını kurtardı.
Meteoroloji yetkilileri, 3 saatte yaklaşık 71 kilo yağmur düştüğünü belirtirken, Malkara’da yarın da şiddetli yağışın beklendiğini ve vatandaşın sel tehlikesine karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.
(İHA)