Kağıthane’de park halindeki bir minibüsün arka camını attıkları tekmelerle kıran ‘kar maskesiz’ 5 hırsız, 15 bin liralık gıdayla sırra kadem bastı. Şüpheliler son anda fark ettikleri kameraya, işyeri sahibi inceleme için minibüsü emniyete getirten polise tepki gösterdi.
Olay, Hamidiye Mahallesi Büyük Ayazma Caddesi üzerinde geçtiğimiz 25 Aralık sabahı saat 06.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, beyaz renkli panelvan bir minibüsle gelen şüpheli 5 kişi, işyeri önünde park halindeki minibüsün arka camını kırdı. Ardından içerisinde bulunan 15 bin TL tutarında peynir, zeytin, salam ve kaşar kolilerini geldikleri minibüse aktardı. Şüpheliler, daha sonra geldikleri minibüsle olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay, sabah işyerine gelen bir personelin fark etmesi üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Ardından şüphelilerin yakalanması için tutanak tutulup soruşturma başlatıldı.
Yaşanan hırsızlık işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; kapalı kasa minibüsle gelen şüpheliler aracı işyerine ait minibüsün arkasına yanaştırdı. İlk şüpheli geldikleri minibüsün ön kaportasına oturup tekme darbeleriyle minibüsün camını kırmaya çalıştı. Bunda başarılı olamayınca devreye ikinci şüpheli girerek benzer şekilde tekmelerle cama vurmaya başladı. İkinci şüphelinin de başarısız olması üzerine bu kez üçüncü şüpheli aracın arka camına sert darbelerle tekme savurdu. Sonunda camı kırmayı başaran şüpheliler, camın arkasındaki saç levhayı da eğerek arka kapıyı açtılar.

KAMERAYI FARK EDEN ŞÜPHELİ KAR MASKESİ TAKTI
Üçüncü şüphelinin camı kırmayı başarmasıyla birlikte minibüsle geri manevra yapan şüpheliler, arka arkaya verdikleri minibüsün içini boşaltmaya başladı. Minibüsteki gıda kolilerini tek tek kendi minibüslerine aktaran şüpheliler çevreden geçen araçlara da aldırış etmedikleri gözlendi. Bu sırada minibüste kolileri istifleyen bir şüpheli ise caddeye bakan işyeri kamerasını fark etti. Ani hareketle minibüse giren şüpheli yüzünü kamufle ederek faaliyete devam etti.

TORTUMOĞLU: “15 BİN LİRALIK ÜRÜNÜYLE KAÇTILAR”
İşyeri sahibi Osman Nuri Tortumlu, “İşyerimizin önüne park ettiğimiz minibüsümüze panelvan minibüsle gelen 5 şahıs aracımızın arka camını kırarak araçta bulunan yaklaşık 15 bin liralık malla kaçtılar. Sabah işe gelen elemanımız fark etti. Olayı görür görmez polisi aradık. İki memur geldi ve burada tutanak tuttular” dedi.

“OLAY YERİ İNCELEME EKİBİ BİZİ EMNİYETE ÇAĞIRIYOR”
Polisin olay yerinde inceleme yapmamasına tepki gösteren Tortumlu, “Olay yeri inceleme ekibi istedik ama buraya gelmediler. Kendileri bizim aracı emniyete getirmemizi istediler. Aracımızı götürdük ve orada incelendi. Ben aracın olay yerinde incelenmesini isterdim ama olay yeri inceleme ekibi bizi emniyete çağırıyor. Olayın olduğu yerde değil de direk emniyet müdürlüğünün bahçesinde olay yeri incelemesi yapıldı. Ben buna karşı orada da şikayetimi bildirdim. Bu tür olaylarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Artık esnafın mağduriyetinin giderilmesini istiyorum” diye konuştu.
Görüntüleri polise izlettiğini belirten Tortumlu, “Bunlarla ilgili biz çalışmalar yapıyoruz dediler. Hatta bu semtin insanları olmadığını söylediler. Bende bu görüntülerin diğer emniyet birimlerle paylaşılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ettim” dedi.
(İHA)