Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Göller mevkisi Ulugöl civarında bir teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Olay, sabah saatlerinde ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Ulugöl Balıkhanesi mevkisinde 7 arkadaş tekne ile avlanmak için göle açıldı. Havanın rüzgarlı oluşu nedeniyle tekne alabora oldu.
Teknede bulunan Dursun Namlı (30) yüzerek kenara çıkmaya çalıştı. Kenara gelen Namlı, balıkçı barınağında bulunan sivil bir araçla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Namlı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Teknede olduğu söylenen 6 kişiyi bulmak için Samsun Deniz Polisi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.Bu arada arkadaşlarını aramak için kötü bir tekneyle suya açılan arkadaşları tüm ikazlara rağmen göle açıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan olay yerine geldi. Olayı duyan yakınları göl kenarına koştu. Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.
Gölde kaybolan şahısların Yunus Şemiz, Mehmet Ali Şemiz, Muharren Türkmen, Niyazi Türkmen, Bilgin Namlı ve Yunus Emre Erol olduğu tespit edildi.
Ulugöl’de arama çalışmaları devam ediyor.
(İHA)