Adana’da deplasman maçından dönerken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki futbolcu Fırat Sarcan’ın otopsisi tamamlandı. Kazada aynı araçta bulunan genç oyuncunun hocası Salih Arıyürek, “Fırat, istikbali olan, kaliteli ve kapasiteli bir çocuktu” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Amatör Lig U-17 C Grubu’nda mücadele eden Sarıçam Burukspor futbol takımını taşıyan takım minibüsü, Karataş Belediyespor ile yapılan maçın ardından Adana’ya dönerken kaza yaptı. Lastiği patlayan 01 S 1373 plakalı minibüs, mucurlu yolda kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen araçta bulunan 18 futbolcu, Teknik Direktör Salih Arıyürek, 1 yönetici, 1 malzemeci ve şoförden oluşan 22 kişi yaralandı. Adana’daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan oyuncu Fırat Sarcan, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Sarcan’ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne gönderildi. Genç oyuncu için burada yapılacak törenin ardından cenaze, Buruk Mezarlığı’nda defnedilecek.

Öte yandan kazada yaralanarak, tedavi için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 15 yaşındaki Abdil Yıldırım’ın da durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kazada kaburgasından yaralanan Sarıçam Burukspor’un Teknik Direktörü Salih Arıyürek, yaralarına rağmen oyuncusu Fırat Sarcan’ın otopsisi için beklediği Adana Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğuldu. Arıyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Fırat geçen yıl Adana karmasındaydı, istikbali olan bir çocuktu. 10 yaşından bu yana bizle birlikte futbol oynuyordu. Spor lisesi 2. sınıf öğrencisi, 1998 doğumlu olmasına rağmen ligde oynayabiliyordu. Kapasiteli, kaliteli, dürüst, şahsiyetli ve kişilikli bir çocuğumuzdu" dedi.