Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen teknik ve mesleki eğitim mezunu öğretmenler, atamaların önündeki engelin kaldırılması ve mühendislik tamamlama kanunun uygulanmasını talep etmek amaçlı Kızılay’da bir araya geldi.

Teknik eğitim ve mesleki eğitim mezunları, atamaların önündeki engelin kaldırılması, unvan sorununun çözülmesi ve 3795 sayılı mühendislik tamamlama kanunun uygulanmasını talep etmek için Kızılay Meydanı’nda toplandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmen adayları, “28 Şubat’ın gerçek mağdurları adalet bekliyor” ve “37 bin usta öğretici yerine diplomalı öğretmen ata” yazılı dövizlerle “Atama istiyoruz” sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yasemin Turhan, “Teknik ve mesleki eğitim mezunu öğretmen atamaları, unvan ve halk eğitim merkezleri ile ilgili mağduriyetlerimizin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten konu ile ilgili çalışma yapmalarını ve 28 Şubat mağduru hak sahiplerine haklarının iade edilmesini rica ediyoruz” dedi.

Turhan, “28 Şubat sürecinde hak gaspına uğrayan Başbakanımızın teknik ve mesleki öğretmenlerinin 28 Şubat kaynaklı sorunlarını çok iyi anlayacağını ve sesimize kulak vereceğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Atanamadıkları için yaşadıkları zorluklara vurgu yapan öğretmen adayları, canlandırdıkları mizansenle, mağduriyetten dolayı evlenemediklerini dile getirdi.

Eylem, olaysız şekilde sona erdi.