Aksaray’da 6 kişiyi telefonla dolandıran şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı. Şüphelinin vatandaşlardan dolandırdığı para ve altınlar ise dudak uçuklattı.
Edinilen bilgiye göre, özellikle yaşlı insanları hedef alan dolandırıcı, 8 kişiyi arayarak kendini polis olarak tanıttı. Her vatandaşa ayrı ayrı hikaye uyduran dolandırıcı, ‘İsminiz FETÖ soruşturmasına karışmış, kimliğiniz hırsızlık mahallinden çıktı’ gibi bahanelerde vatandaşlardan para talebinde bulundu. 8 vatandaştan 6’sını tuzağına düşüren dolandırıcı, 58 bin 870 Euro, 17 bin 300 TL, 9 cumhuriyet altını, 30 yarım altın, 41 çeyrek altın, 1 altın bileklik, 7 altın yüzük, 16 adet altın bilezik ve bir altın küpe aldı.
Bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışan son kurbanı İsrafil Özçiftçi’yi arayan dolandırıcı yine aynı taktikle para talep etti. Mesai arkadaşlarının tedirgin telefon konuşmalarından şüphelenen okul yetkilileri İsrafil Özçiftçi hızla okuldan ayrılınca durumu polise bildirdi. Polis ekipleri şahsın kullandığı otomobili takibe aldı. Yapılan takipte polis, bir bankadan para çekerek beklemeye başlayan şahıs, yanına gelerek parayı alan Erkan Kocaoğlu’nu (24) suçüstü yakaladı. Diğer mağdurlara da teşhis ettirilen dolandırıcı Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi.
(İHA)