Bursa’da kız arkadaşının yabancı uyruklu ablası ve kardeşleriyle telefonda küfürleşen şahıs çıkan kavgada hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Filiz Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre 3 aydır Bursa’da yaşayan Çeçen L.K. (24) ile Ahıska Türk’ü Vatan Mavludov (34) arasında gönül ilişkisi başladı. Kızın İstanbul’da yaşayan ve bu ilişkiden haberi olmayan ablası L.K., kardeşini telefonla aradı. Bu sırada telefonu Mavludov açtı. Abla ile Mavludov arasında telefon tartışması küfürleşmeye kadar gitti. Tartışmanın ardından abla ve 8 kişi, iki otomobille İstanbul’dan Bursa’ya geldi. Panayır Mahallesi’nde buluşan taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.
Çıkan arbede neticesinde vücudunun 4 yerinden bıçaklanan Vatan Mavludov, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Mavludov’un arkadaşı M.D. (35) ise sağ göğsünden bıçaklanarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. M.D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Olayın ardından soruşturma başlatan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 07 ve 31 plakalı araçla kaçan 9 kişinin peşine düştü. Gürcistan ve Çeçen uyruklu 3 kişiyi Kocaeli’nde gözaltına alan ekipler, firar eden 6 kişiyi arıyor.
Öte yandan L.K.’nin babası S.K.’nin 2008 yılında İstanbul’da Rus mafyası ile çatıştığı ve Çeçenistan’da komutanlık yaptığı iddia edildi. Polis, olayla alakalı tahkikat başlattı.
(İHA)