Telefon dolandırıcılarının yeni durağı Balıkesir'in Balya ilçesi oldu. Telefonda, "İl Emniyet Müdürlüğünden arıyoruz" deyip kendilerini polis olarak tanıtan şebeke üyeleri, yaşlı bir şahsın bankadaki 11 bin lirasını kendi hesaplarına aktardı.

Telefon açıp kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve para isteyen şahıslar gün geçtikçe çoğalıyor. Son alarak Balıkesir'in Balya ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşlı bir vatandaşı telefonla arayan kişi veya kişiler, "İl Emniyet Müdürlüğü'nden arıyoruz. Bankadaki paranızın terör örgütüne gittiği belirlendi. Hesabınızdaki parayı koruma altına almak için bizim hesabımıza havale etmeniz gerekiyor, aksi takdirde hakkınızda işlem yapacağız" diyerek yaklaşık 11 bin TL dolandırdı.

Telefon dolandırıcıları iletişime geçtikleri şahsı korkutup etki altına aldıktan sonra telefonu kapattırmayıp şahsın bankadan çıkıp çıkmadığından emin oluyorlar. Hatta ilçedeki banka şubesini arayarak teyit ettikleri tespit edildi. Olayla ilgili harekete geçen güvenlik güçleri ise, takibe aldıkları zanlıları yakalamak için çalışmalarına hız verdi. Dolandırıcılık olayının gerçekleştiği Balya'da İlçe Emniyet Amirliği ise vatandaşlara el broşürü dağıtarak daha dikkatli olmalarını konusunda uyarılarda bulundu.