Kendilerini polis, savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtarak piyasayı yaklaşık 150 bin TL dolandıran 3 kişi, Bağcılar Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Kendilerini polis, savcı, hakim ve kamu görevlisi olarak tanıtan çete üyeleri, piyasayı yaklaşık 150 bin TL dolandırdı. İddiaya göre, zanlılar aradıkları kişileri, hesaplarının bir terör örgütü tarafından kullanıldığı şeklindeki yalanlarla kandırdı. Şahıslar kendilerine inanan kişilerden, daha önceden belirledikleri hesaplara para yatırmalarını istedi. Bu şekilde Edirne, Denizli, Antalya, Bursa ve Adana’da yaşayan çeşitli kişilerden paraları alan zanlılar, son olarak Edirne'den bir kişiyi ağlarına düşürdü. Zanlılar, bu şekilde dolandırmak istedikleri kişiden, Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde bulunan bir PTT şubesine 11 bin TL yatırmasını istedi. Ancak şahsın çete üyelerini şikayet etmesi üzerine, Bağcılar Asayiş Büro Dedektifleri harekete geçerek, parayı çekmek için PTT şubesine gelen Cumaali Y. (36) ve Ali K.'yi (37) suçüstü yakaladı. Daha sonra şahısların ifadelerinden yola çıkan ekipler, çete üyesi Ferhat A.'yı da (42) saklandığı yerde kıskıvrak yakaladı.

Zanlıların üzerinde yapılan aramalarda, çok sayıda bankamatik kartı ve kullanılmamış hesap kartları bulunurken, şahıslar suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla adliyeye sevk edildi.