Sarıyer’de, gece O-2 Karayolu İkinci Çevreyolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kaza, gece saat 01.00 sıralarında O-2 Karayolu Harp Akademileri Tüneli Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, içinde 6 kişinin bulunduğu sürücü Semih Urfalı idaresindeki 34 GJ 0272 plakalı minibüs, 2. Çevreyolu’nda seyir halinde ilerlerken aynı yöne giden bir kamyona arkadan çarparak kaza yaptı. Olayda minibüs sürücüsü Urfalı ile birlikte Osman ve Mehmet Turan kardeşler ile adları öğrenilemeyen 2 kişi daha yaralandı. 1’i ağır toplam 5 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araç içinde sıkışan Osman Turan olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden güçlükle kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kaza yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi ambulansta yaptıkları yaralıları Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.

Bu arada minibüsün arkadan çarptığı kamyonun olay sırasında durmadan yoluna devam ettiği ileri sürülürken, kaza nedeniyle O-2 Karayolu Edirne yönünde bir süre trafik yoğunluğu yaşandı. Kazaya karışan minibüsün olay yerinden kaldırılmasıyla otoyol trafiği yeniden normale döndü.

Polis, olay ile ilgili inceleme başlatırken, kazaya neden olduğu iddia edilen kamyonun yakalanması için çalışma başlattı.