TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde 3 TIR, 1 yolcu otobüsü ve 1 otomobil birbirine girdi. Kazada biri ağır toplam 5 kişi yaralandı.
Kaza TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hereke gişeler mevkiinde Ankara istikameti yönünde ilerleyen 41 VJ 997 plakalı TIR arızalanarak sağ şeritte aniden durdu. TIR’ın durması ile birlikte aynı şeritte seyir halindeki 63 LV 808 plakalı TIR arızalanan diğer TIR’ın arkasında durdu. Bu sırada TIR’ların durduğunu fark etmeyen Gürcistan plakalı başka bir TIR ise 63 LV 808 plakalı TIR’a arkadan çarptı. TIR’lar kaza yaptığı sırada yolda aşırı hızla seyrettiği iddia edilen 34 GZK 16 plakalı İstanbul’dan Van’a gitmekte olan yolcu otobüsü ise CI-003-TG Gürcistan plakalı TIR’a çarptı. Bu sırada TIR’lar ve otobüsün arasında kalan 06 DL 0270 plakalı bir otomobil de maddi hasar gördü.

1’i ağır 5 kişi yaralandı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri yolcu otobüsünün ön koltuğunda sıkışan yedek sürücü Remzi Maral’ı bulunduğu yerden çıkartarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim etti. 112 Acil Sağlık ekipleri bu sırada yaralanan diğer 4 yolcuya da ilk müdahalelerini olay yerinde yaptı. 112 Acil Sağlık ekipleri yaralılara yaptıkları ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan yolcu otobüsünün yedek sürücüsü Remzi Maral ve diğer 4 yaralıyı ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırdı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikameti yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapalı kalırken, TIR’lar ve yolcu otobüsünün yoldan kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)