Bolu TEM Otoyolu’nda polis ekipleri tarafından durdurulan panelvan tipi aracın motor ve torpido kısmına gizlenmiş 30 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Van’dan İstanbul’a giden bir araçta uyuşturucu madde taşındığı ihbarını aldı. TEM Otoyolu’nda Ş.B. yönetimindeki 06 DD 2419 plakalı panelvan tipi aracı takibe alan ekipler, bir süre sonra dinlenme tesisinde durdurdu. Sürücüyü araçtan indiren ekipler, narkotik köpeğiyle arama yaptı. Aramalar sırasında motor ve torpido kısmını koklayan köpeğin tepki vermesi üzerine araç D-100 Karayolu kenarında bulunan bir oto servisine götürüldü. Burada pense ve levye yardımıyla torpido ve motor kısmı sökülen araçtan 30 kilogram eroin çıktı. Hem toz hem de paketler halinde torpido ile motor kısmı arasına gizlenen eroinler narkotik polisi tarafından çıkarıldı.

Yaklaşık bir saat süren uğraşlar sonucu bütün eroinlere ulaşan polis ekipleri, başarılı bir operasyona imza attı. Ele geçirilen 30 kilogram eroinin piyasa değerinin milyonları aştığı belirtildi. Gözaltına alınan sürücü Ş.B. emniyete götürülürken, eroinlere el konuldu.