Edirne'nin Keşan ilçesinde, dini nikahlı eşi tarafından terk edilen bir kişi, inşaatın 5'inci katına çıkarak atlamak istedi.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Zaferiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir inşaatın 5'inci katında intihar etmek isteyen bir kişi olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahsın Ü.T. olduğunu tespit etti.

İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine gelirken, aşağıdaki polislere seslenen Ü.T., kısa bir süre önce kavga ederek ayrıldığı eşi H.Ç.’nin yanına getirilmesini, getirilmediği takdirde atlayacağını söyledi.

Bunun üzerine polis H.Ç. ile irtibata geçti ancak H.Ç. gelmeyeceğini söyledi. Bir süre binanın ön kısmındaki balkon ve pencereden kendini sarkıtan Ü.T., daha sonra yan bölümdeki iskelenin üzerine çıktı.

Öte yandan, Ü.T.’nin inşaatın üzerinde olduğunu gören mahalle sakinleri ise kısa sürede inşaatın etrafına toplandı. Vatandaşlar intihar girişimini adeta film izler gibi seyrederken, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Alparslan, inşaatın 5. katına çıkarak Ü.T.’yi ikna etmeye çalıştı. Ü.T. ise, tüm ikna çabalarına rağmen inşaattan inmeyi kabul etmedi.

Daha sonra olay yerine gelen Ü.T.’nin yakınları, yaklaşık 1 saatlik çaba sonucunda şahsı inşaattan inmeye ikna etti. Çevrede toplanan vatandaşların alkışlarıyla inşaattan indirilen Ü.T., ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne götürülürken, daha sonra da ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Ü.T.’nin dini nikahlı eşi H.Ç.’nin 2 aylık hamile olduğu, kısa bir süre önce kavga etmeleri nedeniyle ailesinin yanına gittiği ve geri dönmek istemediği öğrenildi.