Tokat’ta, PKK, DHKP-C ve TKP/ML terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 12’si çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kentte, terör örgütlerinin gençlik yapılanmalarına yönelik geçen hafta operasyon düzenledi. PKK’nın sözde gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda 7, DHKP-C’ye yönelik operasyonda 6 ve TKP/ML’ye yönelik operasyonda ise 1 kişi gözaltına alındı. Emniyette yaklaşık bir haftadır ifade veren zanlılar Tokat Adliyesi’ne çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan zanlılar nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
YDG-Y’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan M.E., R.R., M.F.K., S.T., C.E., E.S., çıkarıldıkları mahkemede hakim tarafından tutuklanırken, M.Ö.A. adli kontrol ile serbest bırakıldı. DHKP-C’ye yönelik operasyonda ise Karadeniz alan açılım sorumlusu olduğu iddia edilen C.Ş. ve irtibatta olduğu Ü.D., Ö.A., H.D. T.A. tutuklanırken, A.H.K. adli kontrol ile serbest bırakıldı. TKP/ML üyesi olduğu iddia edilen H.İ.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)