Zonguldak’ta iddiaya göre yola yeni dökülen asfalta aracı ile giren terörle mücadele gazisi Hasan Özdemir, işçilerin saldırısına uğradı. Yüzüne aldığı darbeler sonucu yaralanan Özdemir; "Gazi olduğumu söylememe rağmen işçiler tarafından darp edildim. En kötüsü ise darp edildiğim sırada yüzde 98 engelli yeğenim vardı. O çocuğun psikolojisi ne olacak. Ben sonuna kadar şikâyetçiyim" dedi.

15 Nisan 1992’de Nevşehir Jandarma Komando Tabur Komutanlığında vatani görevini yaparken Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi Suçatı köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada başına isabet eden kurşunla ağır yaralandıktan sonra 1,5 yıl Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tedavi gören Hasan Özdemir’in sol kulağı duyma yetisini kaybederken, sol gözünde de yüzde 90 görme kaybı oluştu.

Hasan Özdemir, Karaelmas Mahallesi’nde ağabeyinin yüzde 98 engelli oğlunu Sağır ve Dilsizler Lisesine götürdüğü sırada asfalt yapımında çalışan işçilerle tartıştı. Yeni dökülen asfalta otomobil ile girdiği gerekçesiyle işçiler tarafından darp edilen 2 çocuk babası Hasan Özdemir, 112 acil servis ambulansı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başında ve yüzünde darp izleri olan gazi Hasan Özdemir, ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edildi. Özdemir’in şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 işçi, Karaelmas Polis Merkezindeki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özdemir’i darp eden işçilerin Zonguldak Belediyesinin asfalt ihalesini alan taşeron firmada çalıştıkları öğrenildi.

"TERÖR GAZİSİ OLDUĞUMU SÖYLEMEME RAĞMEN YEĞENİMİN YANINDA DARP EDİLDİ"

Gazi olduğunu söylemesine rağmen yüzde 98 engelli yeğeninin yanında işçiler tarafından darp edildiği belirten gazi Hasan Özdemir, "Kardeşimin sakat çocuğu vardı. Yüzde 98 özürlü. Onu okulunu okumak için liseye kaydını yaptırmaya getirmiştik. Orada da bir yol çalışması varmış. Yol çalışması belediyenin aşağı taraftaymış. Bizi çevirdiler. Un fabrikasının oradan doğru aşağıya indik. Yolda herhangi bir şey yoktu. Biz kayıt yerine gittik. Liseye kayıt ettirdik. Oradan dönerken az bir ilerisine araba çekmişler. Dönmeye çalıştık. Bir de baktık. 10 kişi yanımızda. Bize ’burada ne işiniz var’ dediler. Döndüğümü gideceğimi söyledim. Oraya girmemin yasak olduğunu söylediler. Arabada otururken adam bana yumruk vurdu. Camım açıktı. Biri vururken diğeri de vurdu. Bu darbeyi aldık. Onların hepsi tuttu öbürü de vurdu. Hadi beni bırak yüzde 90 sakat çocuk var arabada. Terörle mücadele gazisiyim. 1992 yılında Kahramanmaraş’da gazi oldum. Sol taraftan darbe aldım. Sol tarafım tamamen felç. Hiç his yok. Sağ tarafa da onlar vurdu. Şu an şikayetçiyim. Gözün bir tanesi zaten görmüyor. Bir tanesi de şimdi kör oldu. Şu anda plastik cerrahiye gönderdiler. Onların vurmasından damarlarda çatlaklık var. Göze vuruyor. Göze yüzde 80 zarar vereceğini söylüyor. Bu gün yada yarın ameliyat yapacaklar. Zaten kurumlar da biliyor. Sayın Valimize de ilettik. İlgilenildi, kurumlar bizim imdadımıza yetişti. Ambulansla hastaneye gittik. Kanun neyse ilgileniliyor. Ama davacıyım. Davamdan da vazgeçmiyorum. Kesinlikle davacıyım" dedi.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi ikinci Başkanı Cihan Köktürk ise "Ben gazimizi 20 senedir tanırım. Hiç kimseye sataşmaz böyle sorunu yoktur. Ben acile gittim. Orada gördüm. Gazimize 5-6 kişi hem arabanın içinde de vuruyorlar. Dışarıda da vuruyorlar. Valimizi de bilgilendirdik. Bizlere her konuda yardımcı her zaman yardımcı olacağını söyledi. Ben bu ülkeye 20 yaşında evlat şehit ettim. Terörle mücadelede gazimiz var. Bu ülke için halen şehitler var. Bizim halkımız nereye hizmet ediyor. Ben bunu anlamadım. Burada müteahhit olan kardeşimize sesleniyorum. Çalıştırdığı insanların bilgilerini çıkartmıyor mu? Önlemini almıyor mu? Asfalt yapılan yerlere duba konulmuyor mu? Bizim gazimiz kardeşinin çocuğunun kaydı için gidiyor. Yol açık içeriye giriyor. Dönmeye çalışacak araçlar çekilmiş. Oradan dönemiyor. Asfaltın içine giriyor ama dökülü olup olmadığının farkında değil. Sonra saldırıyorlar. Şimdi öğrendik savcımız herhalde serbest bırakmış. Biz bu ülkede adalet istiyoruz" dedi.

(İHA)