Konya’da yol uygulaması yapan polise eşlik eden dedektör köpekler Ares ve Nil, bir otobüsteki yolcuların valizinde 5 kilo esrar buldu. Uyuşturucunun kendilerine ait olduğunu iddia eden şüpheliler, Antalya’da tezgah açıp satmak için yola çıktıklarını söylemesi şaşırttı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, merkez Karatay ilçesi girişinde bazı araçlarda dedektör köpekler Ares ve Nil ile birlikte arama yaptı. Yapılan aramalar sırasında dedektör köpeklerin her ikisi de bagaj kapıları açılan otobüsteki valize tepki verdi. Otobüsten indirilen valiz açıldığında kıyafetlerin altına 2 poşet halinde gizlenmiş 5 kilo esrar çıktı. Valizin sahibi olduğu iddia edilen şüpheliler Salih A. (25) ile Cengiz G. (22) gözaltına alındı. Şüphelilerden her ikisi de, “ Tarlada yetiştirdik satmak için yola çıkmıştık. Amacımız Antalya’ya gidip orada tezgah açıp satmaktı. Esrar maddeleri ikimize ait ortaktık” demeleri dikkat çekti.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüphelinin ifadesi alındıktan sonra uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.