Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 2001 yılında şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın isminin Çark Caddesi’ne verilmesini istedi.

TGB üyesi yaklaşık 40 kişi, Çark Caddesi’nde şehit Ali Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’yu düzenledikleri bir etkinlikle andı. Çark Caddesine ellerinde taşıdıkları “Bölücülüğün üzerine Ali Gaffar Okkan gibi yürüyoruz” yazılı bir pankartla gelen TGB üyeleri basın açıklamasını Çark Caddesi’nin sonunda gerçekleştirdi.

Çeşitli sloganların atıldığı anma etkinliğinde cadde ortasına cansız bir bedenin tebeşirle resmi çizilerek bir yanına Uğur Mumcu diğer yanına da Ali Gaffar Okkan’ın fotoğrafları bırakıldı. Grup üyeleri yere çizilen cansız bedenin üzerine karanfil bırakarak hem Ali Gaffar Okkan’ı hem de Uğur Mumcu’yu andı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB Sakarya Şubesi Başkanı Onur Ünsoy, “Diyarbakırlıların dediği gibi Gaffar babamız yani Ali Gaffar Okkan görev yaptığı yerlerde halka polisin soğuk copunu değil Cumhuriyeti ve Türk milletinin sıcak yüzünü göstermiştir. İşte bu yüzden Diyarbakırlılar yüzlerce çocuğun adını Ali Gaffar Okkan koymuştur” dedi.

Sık sık “Türk-Kürt kardeştir. Amerika kalleştir” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılan anma etkinliğinde “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Unutmadık, unutturmayacağız” sloganlarının yazılı olduğu dövizler taşındı.

TGB’liler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Çark Caddesi’nin isminin Ali Gaffar Okkan Caddesi olarak değiştirilmesini talep etti.

Grup anma etkinliğinin ardından olaysız dağıldı.