Adıyaman-Şanlıurfa Karayolunun 22. kilometresinde bir tır, arıza nedeniyle yol kenarında park halinde bulunan kamyonete çarptı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Necmettin Turan idaresindeki 23 DC 095 plakalı kamyonet, Adıyaman- Şanlıurfa Karayolu 22. kilometresinde arıza yaptı. Sürücü Necmettin Turan (48) da kamyoneti yol kenarına çekerek, yanında bulunan Kadir Şimşek ve Fidan Şimşek (45) ile aradığı tamircinin gelmesini beklemeye başladı. Arıza yapan kamyonetin yanında tamirci bekleyen şahıslardan Kadir Şimşek tuvaletini yapmak üzere kamyonetin yanından ayrıldı. Bu esnada gelen 31 KEM 80 plakalı tır, kamyonete çarptı. Necmettin Turan ile Fidan Şimşek de olay yerinde can verdi.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemelerin ardından Necmettin Turan ile Fidan Şimşek’in cenazeleri Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Kaza esnasını gören ve eşi ile kamyonet sürücüsünü uyardığını dile getiren Kadir Şimşek, “ Tuvalete gitmiştim. Arkamı döndüğümde tırın hızla kamyonete doğru gittiğini fark ettim ve hemen eşim ile kamyonet sürücüsünü uyardım. Uyarılarım üzerine tırı fark eden eşim ve kamyonet sürücüsü kaçamadan tırın altında kaldılar” ifadelerini kullandı.

Tır şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(İHA)