Gaziantep’te direksiyon hakimiyeti kaybolan TIR, karşı şeride geçerek bir otomobili biçti. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Gaziantep D400 Karayolu (İpek Yolu) üzerinde kent merkezinden Başpınar istikametine giderken 5. Zırhlı Tugay civarında meydana geldi. İddiaya göre, 27 PH 951 plakalı dorseyi taşıyan ve plakası öğrenilemeyen İsmet B. yönetimindeki TIR, Başpınar istikametinden gelirken 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı civarında kontrolden çıkarak refüje çıktı. Daha sonra karşı şeride geçen TIR, karşı istikametten gelen 31 AS 561 plakalı otomobili önüne alarak sürükledi. Çarpışmanın şiddetiyle adeta hurda yığınına dönen otomobil daha sonra yol kenarına savrularak ters döndü. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada olay yerine gelen trafik ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için çevre güvenliği alırken, sağlık ve kurtarma ekiplerinin rahat çalışabilmesi için meraklı vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Ekipler, yaralıları kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. Yaralıları çıkarmak için itfaiye vincine bağlanan otomobil yerinden oynatılarak kurtarma çalışmaları sürdürüldü. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu otomobilde sıkışanlar çıkarılarak olay yerinde hazır bekletilen ambulanslara alındı. Kazada ilk belirlemelere göre, otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. Gaziantep’teki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan, polis ekipleri TIR sürücüsü İsmet B.’yi ifadesini almak üzere gözaltına alarak, emniyet müdürlüğüne götürdü.
(İHA)