Avcılar’da pamuk yüklü bir TIR, yol üzerinde park halindeki bir TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR, yol ortasındaki çelik bariyerlere çarparak durabildi. Kazada 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Kaza, Avcılar Limon Yolu üzerinde gece 00.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, liman istikametine doğru seyreden pamuk yüklü 34 Y 8006 plakalı TIR, yol üzerinde park halindeki 06 NDH 46 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan TIR, yol ortasındaki çelik bariyerleri altına alarak yaklaşık 15 metre sürüklendi. Kaza sonucu TIR’da bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ağır, diğer TIR’da bulunan 3 kişi de hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazaya neden olan 34 Y 8006 plakalı TIR’ın dorsesindeki pamuk balyaları çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Trafiğin tek yönlü olarak tamamen durmasına neden olan balyalar, itfaiye, polis ve belediye ekiplerinin ortak çalışmasıyla yoldan kaldırıldı. Kaza nedeniyle Liman Yolu üzerindeki Tem Bağlantı Sapağı’nda yaklaşık 45 dakika trafik akışı durdu. Trafik, pamuk balyalarının kaldırılmasıyla yeniden normale döndü.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
(İHA)