İstanbul’dan Kocaeli'ye bonzai maddesi getirerek ticaretini yaptıkları belirlenen aralarında lise öğrencisinin de bulunduğu 7 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı. Cedit Mahallesi’nde bir grubun uyuşturucu ticareti yaptığı yönünde duyum alan narkotik polisleri, düzenledikleri operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Özgür K. (21) ile Mesut G. (24), Oğuzhan S. (19), Can K. (20), Sercan G. (21), Gökhan Y. (23) ve lise öğrencisi Ömer Faruk D (18)'yi gözaltına aldı.

Mesut G.’nin İstanbul’da temin ettiği bonzai maddesini İzmit’te bulunan Özgür K.’ye yerdiği, Özgür K.’nin ise diğer şahıslara vererek sattırdığı iddia edildi. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 100 paket bonzai maddesi ile uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen bir miktar para ele geçirildi. Ayrıca operasyonda, 13 kullanıcı, polisler tarafından gözaltına alındı. Kullanıcılar emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.