Edirne’de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, bir şüpheliye ait eve yapılan baskında, 119,1 gram esrar ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 670 TL, 20 euro ve 5 dolar ele geçirilirken, ’torbacı’ şahıs uyuşturucuları tuvalette imha etmeye çalışırken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, U.Ö. isimli şahsın şüpheli ölümü soruşturmasını yürüten Edirne Selimiye Polis Merkezi Amirliği ekipleri, A.D. ve E.M.’nin ifadelerini aldı. İddiaya göre, A.D. ve E.M, olay günü maktul ile birlikte M.T. isimli şahsın ikametine giderek 10 adet ecstasy hap aldıklarını, hapları birlikte kullandıklarını ve sonrasında U.Ö.’nün öldüğünü öğrendiklerini beyan etti.
KOM Şube ekipleri, M.T. ile ilgili gerekli bilgileri toplamasının ardından harekete geçerek şahsa ait 2 ikamete operasyon düzenledi. Operasyon sırasında M.T. tuvalete esrar maddesini dökerek delilleri karartırken yakalandı. M.T. KOM ekiplerince etkisiz hale getirilerek, dökmeye çalıştığı esrar maddesi ele geçirildi. Yapılan aramada uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 5 dolar, 20 euro ve 7 bin TL ile 119,1 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şahsa ait 2 ikamette arama yapılabilmesi için ikametlere intikal edildiği sırada ise, ikametten çıkan E.H.U. ve V.Ç. isimli şahıslardan 4 adet ecstasy hap ile A.C.N. isimli şahıstan ise 3,24 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiği öğrenildi.

UYUŞTURUCU PAKETLERİNİ TUVALETTE İMHA ETMEYE ÇALIŞTI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada ise, "İkamete girildiği esnada şahsın tuvalete esrar maddesini dökerek delilleri kararttığı görülmüş ve şahıs etkisiz hale getirilerek dökmeye çalıştığı esrar maddesi ele geçirilmiştir" denildi.
Operasyonla ilgili olarak gözaltına alınan M.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
(İHA)