Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen töre cinayetinin zanlısı Hasan G.'nin, Suriye'ye kaçmak isterken yakalandığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, hamile olan 19 yaşındaki Hacer G.'yi öldürdüğü ve olay sonrası kayıplara karıştığı ileri sürülen Hasan G.'nin, Ceylanpınar ilçesinden Suriye'ye geçmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Zanlının olay sonrası Viranşehir ilçesinden kaçarak Ceylanpınar ilçesindeki bir akrabasının yanına sığındığı, burada gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Suriye'ye kaçmak istediği öğrenildi. Olayı haber alarak harekete geçen Viranşehir Jandarma İlçe Komutanlığı Karakuzu Jandarma Karakolu ekiplerinin baskınıyla neye uğradığını şaşıran Hasan G.'nin, yakalanmamak için evin kümesine saklandığı öğrenildi.

Öte yandan, adli makamlara sevk edilen Hasan G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yardım ve yataklık suçuyla gözaltına alınan akrabası İ.T.'nin ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.