Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen töre cinayetinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

İddiaya göre, Viranşehir ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki H.G., gizli ilişki sonucu hamile kaldı. Hamile olduğunu öğrenen H.G., durumu annesi M.G.’ye (53) anlattı. Diğer aile fertlerinin de durumu öğrenmesi üzerine genç kız, Diyarbakır'daki tanıdıklarının yanına gönderildi. Kızın evlendirilmesi konusunda olumlu sonuç alınırken, toplanan aile ve yakınları ise olayın namus meselesi olduğuna, iki gencin de infazına karar verdi. Yaklaşık 6 gün önce amcasının oğulları C.G. ve H.G., Diyarbakır’daki H.G.'den, konunun aile meclisinde görüşüldüğünü, evlenmelerine karar verildiğini söyleyerek, köye dönmesini istedi. Annesini arayan genç kız, amcasının oğulları ile köye döneceklerini söyledi.

Kızın getirilmemesi üzerine jandarma ekiplerini arayan anne M.G., kızının kayıp olduğunu ve ulaşamadığını söyleyerek yardım istedi. Kızın kayıp ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, cinayet ihtimali üzerinde durarak, ciddi bir arama çalışması başlattı. Önce öldürülüp gömülmesi mümkün olduğu bölgelerde çalışma başlatan jandarma ekipleri aynı anda el fenerleri ve kameralar yardımıyla 400 kilometrelik bir alandaki kuyuları tek tek incelemeye başladı. Sarkıtılan kamera ve tutulan ışıklar yardımıyla derinliği 2 ila 70 metre arasındaki yaklaşık 60 kuyu incelenirken, kayıp müracaatının beşinci gününde, evin 2 kilometre uzağındaki kör bir kuyuda ceset bulundu.

Gözaltına alınacakları sırada H.G., jandarma ekiplerinden kaçmayı başarırken, C.G. ise yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, anne M.G, kardeşleri İ.G., M.G., akrabalardan A.G., S.G., M.G., F.G., A.E. ve İ,E. olmak üzere toplam 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bilgisine başvurulan isimlerle birlikte işlem yapılan sayısının 20 kişiye ulaştığı öğrenilirken, gözaltıların devam edeceği tahmin ediliyor. Yapılan otopsi ve DNA testlerinin ardından H.G.’nin kimlikteki yaşı 19 iken gerçek yaşının 14 olduğu belirlenirken, ailenin kızın yaşını büyük kayda geçirdiği öne sürüldü.

Gözaltına alınan anne ve kardeşlerin, sorguların devam etmesi nedeniyle cenazeye katılamadığı öğrenildi.