Adana’da sık sık trafik kazalarının yaşandığı bulvarı trafiğe kapatarak eylem yapan mahalle sakinleri, yola kasis yapılmasını istedi. Torununa iki gün önce araba çarpan bir kadın ise eylem sırasında sinir krizi geçirdi.

Merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi sakinleri, Yeşil Bulvar’da hemen hemen her gün meydana gelen trafik kazası nedeniyle eylem yaptı. Yola tuğla koyarak araç trafiğini kesen vatandaşlar, adeta isyan etti. Çocukların da katıldığı eylemde, “ölmek istemiyoruz” sloganları atıldı. Torununa iki gün önce araba çarpan Filiz Öz, eylem sırasında sinir krizi geçirdi. Komşuları tarafından sakinleştirilen Öz, yolun boş ve düz olması nedeniyle hız sınırının aşıldığını belirterek, “Burada hız sınırı 70 kilometre, ancak 100 kilometre ile gidiyorlar. Geçen gün oğlumun çocuğuna çarptılar. Torunum şu anda yoğun bakımda yatıyor. Ondan önce de komşumun oğluna çarptılar. Çarpan araba kaçtı gitti. Belediye başkanımızdan çok bir şey istemiyoruz, rica ediyoruz 2 kasis yapsınlar. Başka bir şey istemiyoruz, Allah rızası için iki kasis yapsınlar. Canlarımız yanmasın. Bu çocukları ne zorluklarla büyütüyoruz. Her yere gittik, ‘burası bulvar kasis olmaz’ diyorlar. İlla çocuklarımız ölsün mü?” dedi.

Yine aynı bulvarda geçirdiği trafik kazası nedeniyle ayağı kırılan Hayrullah Yaraden ise “Geçen gün toplu taşıma aracına binmek için karşıya geçiyordum araba çarptı kaçtı bana. Ayağım kırıldı. Plakasını da alamadık. Arkasına bile bakmadan kaçtı gitti. Bazen motosikletliler bile yarış yapıyor” diye konuştu.

Mahalle sakinleri, yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından trafiği tekrar açtı.