Trabzon Emniyet Müdürlüğü son 1 hafta içerisinde yapılan asayiş çalışmaları sonucunda, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; 7 şahıs yakalandı, 2 şahsın adli makamlara sevki sağlanırken, 1 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 1 şahıs da tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 5 şahıs ise Emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakıldı. Ayrıca dosya kapsamında 4 şahıs da Balıkesir, Konya, Kocaeli, Adana illerine sevk edildi.

Ayrıca daha önceden gözaltına alınan ve soruşturması devam eden 2 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi..

Trabzon genelinde yapılan asayiş denetimleri ise şu şekilde ;

Toplam (20.511) şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış,

388 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş,

7 Adet Ruhsatsız Tabanca,

1 Adet Kurusıkı tabanca,

Bu tabancalara ait 115 adet mermi,

92,6 Gr. Esrar,

12 Gr. Hint Keneviri olmak üzere toplam 104,6 Gr. Uyuşturucu Madde

109 Şişe Kaçak içki,

510 Adet Kaçak Sigara,

2 Adet av tüfeği,

3 Adet kesici-delici alet ele geçirilmiştir.

Trabzon’da Fuhuşla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise 10 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapılıp, 3 yabancı uyruklu bayan ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. 3 yabancı uyruklu şahıs ise yapılan işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Kapatma Saatine Uymamaktan 1 işyeri, Ruhsat dışı faaliyet göstermekten 2 işyeri, Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 2 işyeri olmak üzere toplam 5 işyeri hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Kimlik Kanununa muhalefetten 2 günübirlik ev hakkında 14.705 TL. idari para cezası uygulandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan diğer uygulamalar ise şu şekilde;

Değişik suçlardan arama kaydı olan (43) şahıs yakalanmış,

Kayıp olduğu bildirilen (9) şahıs bulunmuş,

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 15 şahsa, 13 işyerine işlem yapılmıştır,

6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Hırsızlık, Cinsel Taciz suçları başta olmak üzere toplam (96) olay aydınlatılmış ve (273) şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Trabzon merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 237 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.