Trabzon'da gümrük kaçağı sigara uygulamasına yönelik olarak denetleme yapan polis ekipleri film gibi bir kovalamaca ile kaçakları yakalamayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bölge Trafik önünde içersinde R.K ve Ç.K bulunduğu şüphelilere ait aracı durdurmak istedi. Bu sırada durmayan araç polis memurlarından S.T.'ye çarparak S.T.'yi aracın motor kaputunun üzerinde sürüklemeye başlarken, durumu gören Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru havaya ateş açarak aracın durmasını istedi.

"Dur" ihtarına uymayarak yoluna devam eden aracın sol arka lastiğine ateş edilirken, patlayan lastiğin etkisi ile aracın kaput kısmından yola savrulan polis memuru S.T karayolu üzerine düştü. Lastiği patlak vaziyette yine yoluna devam eden araç takip edilerek Söğütlü Beldesi civarında durdurulurke,n aracı kullanan sürücü R.K kelepçe takılarak etkisiz hale getirildi.

Araçta yapılan aramada 8 bin 360 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, olayın şüphelileri R.K ve Ç.K gözaltına alınmalarının ardından çıkartıldıkları savcılıkça serbest bırakıldı.