TRABZON'DA karısı S.M.'ye kızan öfkeli koca A.M. tüfeğine sarıldı ve ateşledi. Mucize sonucu bu kez ne ölen, ne de yaralanan oldu. Polis öfkeli koca A.M.'yi ararken, ölümle tehdit edilen genç kadın, kocasından şikayetçi olmadı. Bir başka öfkeli koca L.A. ise cep telefonundan müstehcen film izlediği gerekçesiyle eşi M.A.'ya şiddet uyguladı. Polise sığının M.A. koruma kararı istedi ve eşinden şikayetçi oldu.

ŞİDDET HIZ KESMEDİ
Kadına yönelik şiddet yeni yılda da hız kesmedi. Trabzon'da 2014 yılında bin 13 kadın kocasından boşanırken, 451 kadın ise gördüğü şiddetin ardından koruma talep etti. ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele' konulu çalışmalarda bir adım yol kat edemeyen Trabzon'da öfkesini eşinden çıkaran kocalar ise adalete hesap veriyor. Şiddetin önüne geçilemeyen Trabzon'da kadınlar, çareyi eşlerini evden uzaklaştırmada buluyor.

5 MAHALLEDE 5 OLAY
Trabzon'da son üç günde, Çukurçayır, Değirmendere, Boztepe, Erdoğdu mahallesinde ve Araklı ilçesinde 5 ayrı olay yaşandı. Kimi alkol alıp tüfekle ateş etti, kimi müstehcen film izleyen eşini dövdü. Kimi de ekonomik sıkıntları bahane ederek, kendisinden 28 yaş küçük olan karısına yönelik şiddet uyguladı. Şiddete maruz kalan kadınların koruma altına alınırken, öfkeli kocalar da savcılığa sevk edildi.

İŞTE YAŞANAN OLAYLAR
Trabzon'da 5 erkek hakkında eşlerine şiddet ve hakaret ettiği gerekçesiyle işlem yapıldı. İşte Trabzon'da yaşanan ilginç şiddet olaylarının ayrıntıları:  Erdoğdu mahallesinde alkol alan A.M., annesinin yanında bulunan eşi S.M.'nin yanına giderek tüfekle hava ateş etti. Eşini öldürmekle tehdit eden öfkeli koca, A.M.'nin elinden tüfeği alan S.M. polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine ulaşan polisler silaha el koyarken kaçan A.M.'yi aramaya başladı. Bu arada genç kadın kocasından şikayetçi olmadığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

* Değirmendere mahallesinde geçim sıkıntıyı yaşayan R.İ ve İ.İ. arasında şiddeti geçimsizlik baş gösterdi.Bir süredir aralarında kavga olan çiftin önceki gün yine tartıştı.Bu tartışmanın ardından işe giden eşinin peşinden giden öfkeli koca İ.İ., genç kadını dövdü. R.İ. eşinden şikayetçi oldu ve koruma talep etti. İ.İ. ise hakkındaki suçlamaları kabul etti.
 
* Boztepe mahallesinde L.A. adlı kişi eşi M.A.'yı cep telefonunda müstehcen içerikli film izlerken yakaladı. İkili arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma üzerine L.A. eşini dövdü ve tehdit etti. Polise sığının M.A. koruma kararı istedi ve eşinden şikayetçi oldu.  Trabzon'un Araklı İlçesi'nde aralarında bir süredir şiddetli geçimsizlik bulunan Y.Ç. ve G.Ç. adlı çift, kavga etti Bir süredir ekonomik sıkıntı içerisinde olan G.Ç., kendisinden 28 yaş küçük olan eşini dövdü. Y.Ç. polise sığındı ve eşinden şikayetçi oldu. Şehir dışına çıktığı belirlenen öfkeli koca hakkındaki soruşturma sürüyor.   Çukurçayır mahallesinde ise sabaha karşı boşandığı eski eşi S.B.'nin evinin kapısını zorla kırarak içeri giren S.K.,genç kadını tehdit etti. S.B. jandarmayı arayarak yardım istedi. Gözaltına alınan S.K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.