İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram dönüşünde denetimlerini arttırdı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Tülay Işık, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde şuana kadar 16 bine yakın sürücüye ceza uygulandığını ifade ederek “Geçtiğimiz yıllara bakarak bugün itibariyle artık biz çok ciddi bir trafik yoğunluğu beklemiyoruz. Çünkü sürücülerimiz Cuma günü itibariyle İstanbul’a giriş yapmaya başladılar” dedi.

9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca denetimlerini sürdüren İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bayram tatili dönüşü yoğunluğun yaşandığı Çamlıca Gişeleri’nde denetim yapan ekipler, bir yandan da trafik yoğunluğunun önüne geçmek için çalışmalar yapıyor.

525 noktada 2 bin 800 personel ile bayram tatilinin başladığı Cuma gününden itibaren denetim yaptıklarını ifade eden İstanbul Trafik denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Tülay Işık, “Denetimlerimize bugün de devam ediyoruz. Denetimlerimizi özellikle TEM, E-5, turnikelerde, gişe sahalarında, otogar giriş, çıkışlarında, terminallerde, vapur iskelelerinde olmak üzere birçok noktada yaygın bir şekilde yapmaya çalıştık. Bu anlamda bugünü saymıyorum, 8 gün içerisinde toplamda 16 bin 12 sürücümüze çeşitli trafik ihlallerinden dolayı cezai işlem uygulamış durumdayız. Bunlar gerçekten azımsanacak rakamlar değil. Bütün uyarı ve denetimlere rağmen maalesef vatandaşlarımız ihlal noktasında bazen ısrarcı olabiliyorlar. Ama biz, bunu yine de vatandaşlarımızın güvenli bir trafik ortamında bulunması, olası kazalara karışmaması adına denetimlerimiz yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Şuana kadar ki tatil süresince İstanbul’dan Anadolu’ya 2 milyon 270 bin 445 araç geçtiğini ifade eden Işık, “Yani ortalama günde 324 bin araç Anadolu’ya geçiş yapmış. Bunun yanında Anadolu’dan İstanbul’a gelen araç sayısı ise 1 milyon 13 bin 980. Ortalama olarak günde 145 bin araç İstanbul’a giriş yapmış. İstanbul’da 3 milyon 257 bin araç var. Bakıldığında her 3 araçtan 2 tanesi İstanbul’dan çıkmış. Yine farklı 1 araç İstanbul’a giriş yapmış. Yani İstanbul trafiği bayram boyunca araç ve sürücü sayısı bakımından yüzde 30 daha rahat olduğunu söylemek mümkün” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz yıllara oranla tatil dönüşü trafiğinin daha rahat olduğunu sözlerine ekleyen Işık, “Bugün itibariyle artık çok ciddi bir yoğunluk beklemiyoruz. Çünkü sürücülerimiz Cuma günü itibariyle İstanbul’a peyderpey giriş yapmaya başladılar. Kademeli bir giriş olduğu için de bugün bir kabus olacağını beklemiyoruz. İlerleyen saatlerde, gecenin, belki de sabahın ilk ışıklarına kalmadan bu yoğunluğun biteceğini düşünüyoruz” dedi.