Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin bir çok noktasına kurduğu radarlarla sürücülerin seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmalarını takibe alıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ramazan ayında yollardaki trafik kazalarını önlemek için radar uygulamalarına devam ediyor. Şehirdeki ana arterleri üzerinde kurulan radarlar, aşırı hız, emniyet kemeri ve cep telefonu konuşmalarını radarla takip ediyor.

Gece ve gündüz yollarda uygulama yapan polis ekipleri, uygulama noktasına belirli uzaklıktaki bir yere radar aracını bırakıyor. Daha sonra otomobilin içindeki polis, telefonla konuşan, emniyet kemeri takmayan ve radara giren araçların plakasını hemen ileride uygulama yapan polislere anons ediyor. Radarı fark etmeyen sürücüler, ileride trafik kontrollerine yakalanıyor. Polis ekiplerinin bilgisi sonrasında durumdan haberdar olan sürücülere, araç kullanırken cep telefonu ile görüştükleri ve emniyet kemeri takmadıkları için 77'er lira para cezası kesiliyor. Hız ihlalinde bulunanlara ise oranına göre 166 liradan başlayan miktarlarda ceza kesiliyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücülerin can güvenliği için kurallara uymalarını isteyerek, emniyet kemeri, hız ve seyir halindeyken telefonla görüşme uygulamasının devam edeceğini bildirdiler.