Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 2012 yılının Şubat ayında bindiği go-kart aracında başı koparak hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan’ın ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması yapıldı.

Sakarya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Tuğba Erdoğan’ın ailesi katılmazken, sanıklar ve sanık avukatı Yüksel Genç katıldı. Duruşma çıkışında açıklamalarda bulunan sanık avukatı Yüksel Genç, olaydan hemen sonra çekilen görüntülere ulaştıklarını ve yeni bir tanığın varlığının tespit edildiğini söyledi. Genç, “Mevcut dava, Adapazarı Belediyesi yetkilileri hakkında açılan dava ile birleştirildi. Oradaki sanıklara tebligat yapılamadığı için dava ertelendi. Bu arada biz, olaydan hemen sonra çekilen görüntülerde, yeni bir tanık olduğunu gördük. Bu tanığın o görüntülerdeki ifadeleri, bizim iddiamızı güçlendirecek şekilde. Şimdi bu görüntüleri inceleyip o tanığa ulaşmaya çalışacağız. O şahsın kim olduğunu bilmiyoruz. Mahkemeye bir CD sunduk. Savcılık tarafından bir araştırma yapılacak. Bu tanığın haricinde bir tanık daha var ulaşamadığımız. Olay tam da bu şahsın önünde oluyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum; bu olayı görenlerin, bilgisi olanların mahkemeye, bize ya da en yakın karakola ulaşarak bilgi vermelerini istiyorum. Bu olayı aydınlatalım. Adaletin sağlanması için bu kişilerin ifade vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

Adapazarı’ndaki bir alışveriş merkezinin bahçesinde go-kart pistinde hayatını kaybeden Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, boynundaki kaşkolün go-kart aracının tekerleklerine sıkışması sonucunda başı koparak hayatını kaybetmişti.