Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 7 askerin şehit olması ile ilgili davada sanık Tuğgeneral Zeki Es'in 6 ay 8 ay ceza almasına Ankaralı şehit Deniz Demirci'nin ailesi tepki gösterdi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 28 Mayıs 2009'ta el yapımı patlayıcının infilakı sonucu 7 asker şehit olması ile ilgili davada, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 6 yıl 8 ay cezaya çaptırıldı. Dava sonrası şehit olan 7 askerden Deniz Demirci'nin ailesi oğulların Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki kabrine koştu. Baba Halil ve anne Raziye Demirci, verilen cezaya tepki gösterdi. Şehit annesi, "Davadan sonra oğlumun mezarına geldim. Kanın yerde kalmaz kuzum dedim ama istediğim gibi olmadı" dedi.

İbrahim Tatlıses'i vuranlara bile 36 yıl hapis cezası verildiğini söyleyen şehit annesi, "Oğlumuzun İbrahim Tatlıses kadar değeri yok, 7 cana; 6 sene 8 ay veriyorlar. Ona da itiraz dilekçesi verecekler. Urganda asılmasını istiyorum. Ancak rahatlarım" diye tepki gösterdi. Mahkemedeki tutumu da eleştiren acılı aile, "Askerlerle koruyorlar, sanki topumuz, mayınımız var. Mayını döşeyenler inkar ediyor. Cumhurbaşkanına, Başbakanına sesleniyorum, ellerini vicdanlarına koysunlar, bizi kendi yerlerine koysunlar. 4 sene gözümün yaşı, özümüz kurudu" diye konuştu.