Tunceli’nin Mazgirt İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar’ın ziyaret ettiği bir lisede sarf ettiği ileri sürülen “Erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçede yaşıyoruz” sözlerine tepki gösteren ilçe sakinleri, yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Mazgirt ilçesi Akpazar beldesindeki Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Mazgirt Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar ziyareti sırasında sarf ettiği ileri sürülen sözlerinden dolayı tepkiyle karşılandı. Müftünün sözlerine tepki gösteren ve aralarında Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel’in de bulunduğu vatandaşlar çarşı merkezinden hükümet konağı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İlçe sakinleri adına basın açıklamasını Ali Rıza İlbey okudu. İlbey, “İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar’ın Öğretmenler Günü nedeni ile gittiği Akpazar Anadolu Lisesi’nde sarf ettiği sözler bizi üzmüştür. Bu sebepten dolayı biz demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve Mazgirt halkı olarak tepkimizi koyup bir an önce bu şahsın halkımızdan özür dilemesini ve görevinden alınmasını talep ediyoruz. Mazgirt halkı, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri olarak bu süreci yargıya taşıyacağımız ve sürecin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.
Açıklamanın ardından hükümet konağı önünde beş dakikalık oturma eylemi yapan kitle daha sonra sessizce dağıldı.

VALİLİK İDARİ TAHKİKAT BAŞLATTI
Öte yandan Tunceli Valiliği, Mazgirt Müftüsü hakkında idari tahkikat başlatıldığını bildirdi. Tunceli Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Mazgirt İlçe Müftüsü hakkında basın organlarına yansıyan haberler ile ilgili olarak; Mazgirt İlçe Müftüsü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı okul ziyaretinde kastını aşan ifadelerde bulunmuş olup, Tunceli Valiliğimizce bahsi geçen olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır. Konuyla ilgili kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir” denildi.
(İHA)