Tunceli'de Gezi Parkı eylemlerinde yaklaşık 100-150 kişilik grup, barikat kurarak polis araçları ile karakola taş ve sopalarla saldırınca polis gruba müdahale etti.

Tunceli'de siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri aldıkları kararla tepkilerin demokratik çerçevede kalması gerektiği talebini dile getirmişti. Bu amaçla merkez Sanat Sokağı'nda bir araya gelen bir grup, yürüyerek Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirdi. Taksim'den Türkiye geneline yayılan eylemlere destek çağrısının yapıldığı açıklamaya CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de katıldı. Açıklama olaysız şekilde sona ererken, yaklaşık 100-150 kişilik başka bir grup saat 20.00 sularında merkez Cumhuriyet Caddesi'nde barikatlar kurarak slogan atmaya başladı. İldeki siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin eylemden vazgeçmeleri yönünde yaptıkları çağrıyı dinlemeyen grup, daha sonra polis araçlarıyla Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Saldırının ardından polis gruba tazyikli suyla müdahalede bulundu. Gösterilerin devam ettiği esnada motosikletiyle olay yerinden geçen bir sürücünün çarptığı kadın ise yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de olayların yaşandığı alana gelerek, olayları yerinde izledi. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Aygün, gençlere bir şey olmaması için alanda bulunduğunu belirterek, ildeki tepkilerin sadece Gezi Parkı'yla alakalı olmadığını, İstanbul'da yapılacak olan üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesinin de protestolarda etkili olduğunu söyledi. Taksim Platformu’nun yetkililerle yaptığı görüşmeye ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Aygün, Taksim Platformu’nun Türkiye geneline yayılan gösterilerle ilgili söz sahibi olamayacağını ifade etti.